در قسمت پنجم از آموزش دوره پیشرفته پی ال سی S7-300 زیمنس که توسط نمایندگی زیمنس (زیمنس کنترل) برای شما کاربران گرامی تولید شده است، می خواهیم دستور UNSCALE را برای شما آموزش دهیم و با کاربرد آن و پایه های این دستور که چه ورودی های دریافت می کنند و به چه المان های متصل می شوند آشنا خواهید شد.
در اصل در این قسمت و با استفاده از دستور UNSCALE می خواهیم با کارت های D To A آشنا شویم که برای تبدیل مقدار دیجیتال به آنالوگ استفاده می شوند.
همانطور که در عکس زیر می توانید مشاهده کنید دستور UNSCALE که برای تبدیل مقدار دیجیتال به آنالوگ می باشد با تمام پایه های آن و کاربرد های پایه برای شما توضیح داده شده است:
پایه های دستور UNSCALE و کاربرد آنها
در لیست زیر تمام پایه های دستور UNSCALE ذکر و کاربرد آنها نیز توضیح داده شده است:
- پایه IN: ورودی که می خواهیم معادل آن در خروجی مشاهده شود
- پایه HI_LIM: حد بالای ورودی از نوع REAL
- پایه LO_LIM: حد پایین ورودی از نوع REAL
- پایه BIPOLAR: ورودی دیجیتال برای تشخیص آنکه سیگنال خروجی مقدار منفی داشته است یا خیر
- پایه RET_VAL: عملکرد تابع
- پایه OUT: خروجی مقدار ورودی از نوع آنالوگ
طراحی مثال با استفاده از دستور UNSCALE در پی ال سی S7-300 زیمنس
حال می خواهیم با طراحی یک مثال به صورت کامل با دستور UNSCALE آشنا شوید. برای شروع طراحی نیاز است که در نرم افزار Step7 زیمنس یک پروژه جدید ایجاد کرده و سپس یک پی ال سی S7-300 زیمنس در آن پروژه پیکربندی کرده که در قسمت های قبلی به صورت کامل برای شما توضیح داده شده است.
بعد از ایجاد پروژه و پیکربندی پی ال سی وارد قسمت طراحی و برنامه نویسی که بلاک OB1 می باشد شوید تا طراحی را شروع کنیم.
همانطور که در قسمت آموزش دستور SCALE برای شما توضیح داده شد، به همان صورت دستور UNSCALE را نیز از قسمت LIBRARY به نتورک 1 خود اضافه کنید که در عکس زیر برای شما نمایش داده شده است:
همانطور که در عکس بالا می بینید دستور UNSCALE را به نتورک 1 خود اضافه کردیم که می توانید بسته به نیاز خود طراحی های خاصی با استفاده از این دستور انجام دهید و از کاربرد آن استفاده کنید.
در قسمت های بعدی از آموزش پیشرفته پی ال سی S7-300 مثال هایی برای استفاده از این دستور برای شما خواهیم زد.
با تشکر زیمنس کنترل ( نماینده اتوماسیون صنعتی و فشار ضعیف زیمنس زیمنس )